FC Utrecht wint krachtpatswedstrijd van FC Groningen door wereldgoal Gustafson

FC Utrecht wint krachtpatswedstrijd van FC Groningen door wereldgoal Gustafson

19-05-2021 20:39
262

FC Utrecht staat in de finale van de play-offs. Een verhitte wedstrijd tegen FC Groningen werd door een geweldige goal van Simon Gustafson gewonnen: 1-0. Utrecht speelt zaterdag de finale tegen Feyenoord of Sparta.

Arjen Robben kreeg van Groningen-trainer Danny Buijs een basisplaats in de Galgenwaard. Hij liet het duel met PEC Zwolle bewust schieten om zo fit voor de dag te kunnen komen tegen Utrecht.

Utrecht - Groningen werd geen wedstrijd waarin veel grote kansen werden gecreërd, maar eentje waarin fysiek spel centraal stond en waarin Robben uitgefloten werd. De veteraan werd verbaal aangepakt door de achterban van de thuisploeg, terwijl aanvoerder Willem Janssen van Utrecht bij vlagen fysiek de confrontatie zocht met hem. Zelf kon Robben weinig uitrichten.

Grote kansen werden niet gecreërd in de Galgenwaard, maar Utrecht en Groningen gaven ook niets weg en stonden tactisch goed. Na een half uur ontstonden echter plots twee kansjes voor beide ploegen. Ramon Pascal Lundqvist schoot vanaf de middellijn en een minuut later waagde Adam Maher een poging.

Na de onderbreking had Groningen een opleving. Alessio Da Cruz was weg en gaf voor op Robben, die net niet bij de bal kon. En kort daarna schoot Robben een vrije trap op de paal, om vervolgens toe te zien hoe Da Cruz in kansrijke positie stond te slapen bij de tweede paal. De grootste kans van Utrecht kwam op naam van Sander van de Streek, die na ruim een uur een grote mogelijkheid op 1-0 onbenut liet.

Het venijn zat hem in de staart. Gustafson bracht de 3000 aanwezige Utrecht-supporters in de slotfase in vervoering met een absolute wereldgoal, nadat een vrije trap tot twee keer toe gepareerd werd. De Zweed kreeg de bal voor z'n voeten, dacht niet na en schoot geweldig raak in de kruising: 1-0.

In de slotfase, waarin Robben nog steeds actief was, was de grootste kans op de gelijkmaker van Mike te Wierik en Jörgen Strand Larsen. Te Wierik kopte in kansrijke positie over en Strand Larsen schoot uit de draai over.