Oostenrijk zonder 'reserve-Jezus' tegen Oranje: Altijd wat met die jongen

Oostenrijk zonder 'reserve-Jezus' tegen Oranje: "Altijd wat met die jongen"

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 07:15do 17-06-2021 om 07:15

Het Nederlands elftal komt donderdagavond niet tegenover Marko Arnautovic te staan. De bij FC Twente opgeleide aanvaller gooide er na zijn treffer tegen Noord-Macedonië een scheldkanonnade uit en is door de UEFA geschorst: dat zal een groot gemis zijn voor de Oostenrijkers, voorspelt Alex Pastoor.

Arnautovic bouwde in zijn FC Twente-tijd al een reputatie als enfant terrible op en is twaalf jaar na zijn vertrek uit Enschede nog steeds licht ontvlambaar. "Er is altijd wat met die jongen aan de hand", vertelt Pastoor, tot voor kort trainer van het Oostenrijkse SCR Altach, aan De Telegraaf. "Je krijgt soms het idee dat hij zichzelf een soort van reserve-Jezus vindt."

De oud-trainer van onder meer Excelsior en NEC vindt wel dat Arnautovic een unieke speler is, voor Oostenrijkse begrippen. "Er gebeurt wel altijd wat als Arnautovic erin komt. Hij kan iets wat in die selectie verder niemand anders kan en dat is op individuele klasse iets forceren."

Het Arnautovic-loze Oostenrijk trapt donderdag om 21.00 uur af tegen Oranje. Het Nederlands elftal is bij winst al zeker van plek één in zijn poule, mits het resultaat van Oekraïne - Noord-Macedonië eerder op de dag gunstig uitvalt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Nederland-Oostenrijk?

Nederland wint
83%
Oostenrijk wint
6%
Gelijkspel
11%
(2205 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws