'Weghorst heeft twee wedstrijden gespeeld bij Oranje, maar het past niet of zo'

'Weghorst heeft twee wedstrijden gespeeld bij Oranje, maar het past niet of zo'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 17:35ma 21-06-2021 om 17:35

Donyell Malen voor Wout Weghorst, volgens Rafael van der Vaart een goede zaak. De analist van de NOS ziet in de voorhoede van Nederland liever Malen dan de spits van VfL Wolfsburg.

"Dit is een toptalent. Hij rendeert goed in dit systeem", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Wout heeft twee wedstrijden gespeeld, maar het past niet of zo. Zeker niet met Memphis, onze beste speler. We moeten het spel ook een beetje om hem heen bouwen. We hebben gezien dat ze het met elkaar kunnen vinden als Malen erin kwam. Ik hoop dat dat zo blijft."

Van Hooijdonk vindt dat Memphis beter samenspeelt met Malen dan met Weghorst. "Je zag dat er meer chemie was, ze begrijpen elkaar iets beter. Memphis kan de bal achter de laatste linie wegleggen voor een snelle Malen dan voor Weghorst."

"Als Memphis de bal krijgt is het enige dat hij kan doen hem in de voeten spelen en dan doorbewegen. Nu kun je een bal er overheen leggen of een een-twee. Dat is fijner", zegt Van der Vaart, waarna Van Hooijdonk iets nuanceert. "Nu lijkt het alsof Weghorst niets kan, maar we kunnen door de manier waarop Nederland het systeem uitvoert niet zeggen dat alles in dienst van Weghorst staat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws