Eagles gaat met HSV-aanwinst de Eredivisie in: 'We hadden hem lang in het vizier'

Eagles gaat met HSV-aanwinst de Eredivisie in: 'We hadden hem lang in het vizier'

30-06-2021 18:50
20

Go Ahead Eagles gaat de Eredivisie in met Ogechika Heil in de gelederen. De vleugelaanvaller uit Duitsland wordt voor één seizoen gehuurd van HSV en moet in de Adelaarshorst wedstrijdritme op gaan doen.

Via de officiële kanalen maakt de ploeg uit Deventer bekend dat Heil komend seizoen het rood-gele shirt zal dragen. De 20-jarige aanvaller maakt op de clubsite duidelijk wat de fans van hem kunnen verwachten. "Ik ben een speler die met mijn snelheid en mijn dribbels graag voor dreiging vanaf de vleugels zorgt", laat hij optekenen.

Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead, onderstreept dat. "Ogechika is een speler die we al langer in het vizier hadden. Hij is een kleine, maar snelle en fysiek sterke speler die een actie in huis heeft. Bij Go Ahead Eagles krijgt hij de kans om meer wedstrijden te spelen als aanvaller."

Bij HSV kwam de Duitser namelijk nog niet al te vaak aan de bak. Het afgelopen seizoen mocht Heil in zes competitiewedstrijden invallen en maakte hij in totaal zeventig minuten. Voor het tweede elftal van HSV kam hij vaker in actie: in 24 wedstrijden maakte de vleugelspeler uit Kassel vier doelpunten.