Iedere keer als ik mijn auto parkeer, denk ik nog aan Louis van Gaal

"Iedere keer als ik mijn auto parkeer, denk ik nog aan Louis van Gaal"

18-07-2021 07:28
51

Tijjani Babangida en Daniel Pranjic vinden Louis van Gaal de beste trainer met wie ze ooit hebben gewerkt, maar noemen hem ook een echte control freak. De oud-Ajacied en voormalig speler van Bayern München maakten de opmerkelijke uitspattingen van dichtbij mee.

Babangida was zich eens aan het omkleden met de rest van de selectie, toen Van Gaal de spelers richting het parkeerdek van de Arena dirigeerde. Daar stonden alle auto's netjes geparkeerd, op eentje na. De coach wilde laten zien dat focus voor een wedstrijd al ruim voor de aftrap begint. "Iedere keer als ik mijn auto parkeer, denk ik nog aan Louis", zegt de Nigeriaan tegen Voetbal International.

"Dat is maar een voorbeeldje van de details waarmee Van Gaal werkt. Hij keek ook of we ons netjes kleedden en met welke houding we richting het veld kwamen", vervolgt Babangida. Pranjic kan dat beamen. "Het is denk ik lastig om gedurende een lange periode met hem te werken. Drie of vier jaar is wel het maximum. Hij is zo'n perfectionist en eist altijd honderd procent focus, motivatie en concentratie. Op ieder moment van de dag, maar soms hebben spelers ook behoefte aan iets meer ruimte en vrije tijd."

De Kroaat weet dat spelers als Franck Ribéry en Luca Toni soms moeite hadden met Van Gaal. De Italiaan deelde ooit de anekdote dat de Nederlander zijn broek liet zakken voor de spelers van Bayern, omdat hij vond dat ze ballen moesten tonen op het veld. "Ik wil daar niet te veel over kwijt, maar het verhaal van Toni is wel waar. Hij wilde ons op deze manier motiveren."

Dat Van Gaal vermoedelijk weer aan de slag gaat bij het Nederlands elftal, verrast Pranjic niet. "Hij kan gewoon niet leven zonder voetbal."