'Eerst echt harde keuze van Van Gaal valt vermoedelijk uit in voordeel De Vrij'

'Eerst echt harde keuze van Van Gaal valt vermoedelijk uit in voordeel De Vrij'

06-09-2021 07:12
106

Stefan de Vrij heeft onder bondscoach Louis van Gaal op dit moment een streepje voor op Matthijs de Ligt bij het Nederlands elftal. Dat stelt het Algemeen Dagblad, dat de 29-jarige oud-Feyenoorder aan de aftrap verwacht in het WK-kwalificatieduel met Turkije dinsdagavond.

Tegen Montenegro vormden De Vrij en De Ligt gezamenlijk het hart van de defensie, omdat Virgil van Dijk - die pas net hersteld is van een zware blessure - rust kreeg. In de Johan Cruijff Arena is de Liverpool-mandekker weer van de partij. "Tegen Turkije keert hij zeker terug. Dat is voor mij totaal niet moeilijk. Virgil is aanvoerder en een captain speelt bij mij in principe altijd. Wie er naast hem staat? Dat zien jullie dinsdag wel", zei Van Gaal al.

Volgens het AD valt de 'eerst echt harde keuze' hoogstwaarschijnlijk op De Vrij. De Internazionale-verdediger was onder Ronald Koeman en Frank de Boer doorgaans het kind van de rekening als er in een 4-3-3 werd gespeeld. Van Gaal is echter gecharmeerd van 'hoe De Vrij op inzicht verdedigt en in zijn spel zelden of nooit meer op fouten te betrappen is', stelt de krant. De Ligt ging op het EK nog de mist in met een rode kaart.

Naast De Vrij en Van Dijk bestaat de achterhoede normaal gesproken uit doelman Justin Bijlow en vleugelverdedigers Denzel Dumfries en Daley Blind.