Veerman in Eredivisie-rijtje met Tadic en Berghuis: 'Die cijfers liegen niet'

Veerman in Eredivisie-rijtje met Tadic en Berghuis: 'Die cijfers liegen niet'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 07:34zo 05-12-2021 om 07:34

Joey Veerman toont zich tevreden met zijn statistieken dit seizoen. De 23-jarige spelmaker van sc Heerenveen was de matchwinner in de uitwedstrijd bij Heracles Almelo (0-1).

Veerman staat sinds zijn debuut in de Eredivisie op 31 augustus 2019 op veertien doelpunten en 21 assists. Slechts drie spelers bleven de Volendammer in die periode voor. "Achter Dusan Tadic, Steven Berghuis, en ...?", somt hij snel op voor de camera van ESPN. De Servische Ajax-aanvoerder leidt de dans met 28 goals en 39 assists, voor Berghuis (36 goals, 24 assists) en Donyell Malen (29 goals, 10 assists).

"Dat zijn leuke statistieken, die liegen zeker niet. Dat zijn spelers die bij topclubs spelen en ik speel bij een middenmoter, subtop. Dus misschien is dat wel moeilijker. Of juist niet", reageert Veerman. "Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk goals maken en assists geven. Ik heb dit seizoen zes assists en drie goals. Ik denk dat die cijfers prima zijn."

In Almelo verraste Veerman doelman Janis Blaswich met een stuit. "Ik zoek vaak de combinatie, maar ik dacht nu: dat veld is best wel glad, dus de bal glijdt door. De assistent-trainer Peter Reekers zei in de warming-up al dat de bal met de stuit sneller doorglijdt, dus ik dacht: ik probeer het maar eens. En het is gelukt", lacht hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Veerman kan naar de top van de Eredivisie

Ja
70%
Nee
30%
(852 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws