Het Parool: Overmars stuurde ook dickpics naar medewerkster van Ajax

Het Parool: Overmars stuurde ook dickpics naar medewerkster van Ajax

07-02-2022 16:55 Laatste update: 18:07
724

Marc Overmars vertoonde 'stalkingachtig' gedrag jegens een vrouwelijke medewerker van Ajax. Ook zou de vertrokken directeur voetbalzaken haar berichtjes hebben gestuurd met onder meer 'dickpics', bevestigen ingewijden aan Het Parool.

Overmars wil niet ingaan op de beschuldiging, laat hij via een woordvoerder van Ajax aan de krant weten. De landskampioen houdt het vooralsnog ook bij de eerdere verklaring, waarin de directeur de wacht werd aangezet. 

Volgens Het Parool kwam het grensoverschrijdende gedrag van Overmars aan het licht, nadat algemeen directeur Edwin van der Sar op 25 januari een mail rondstuurde naar het Ajax-personeel. Daarin wees de voormalig doelman erop dat de club twee 'vertrouwenscontactpersonen' in dienst heeft, waar spelers en medewerkers terecht kunnen met klachten over ongewenst gedrag op de werkvloer. Van der Sar besloot daartoe na de onthullingen over de misstanden bij The Voice of Holland.

Vooralsnog is er geen aangifte gedaan tegen Overmars, weet Het Parool. "Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk", liet hij weten in het persbericht van de Amsterdammers.