'Ik was klaar bij AZ en dat klinkt negatiever dan het is, maar ik wilde meer'

'Ik was klaar bij AZ en dat klinkt negatiever dan het is, maar ik wilde meer'

09-02-2022 08:32
52

Thijs Oosting is blij dat hij besloten heeft om AZ te verruilen voor Willem II. De aanvallende middenvelder debuteerde namens de Tricolores met twee goals tegen RKC Waalwijk, de club waar hij zelf ooit speelde en waar zijn vader nu trainer is.

Oosting wilde graag in een aanvallende rol spelen en wist dat dat bij AZ niet kon. "Ik stond op trainingen linksback en voelde dat het 'm niet meer ging worden", zegt hij tegen Voetbal International. "Toen ook nog eens de rechtsback als eerste inviel als linksback, wist ik genoeg. Ik was eigenlijk de derde linksback, op een gegeven moment moet je aan jezelf denken. Was ik tweede keus geweest, dan had ik misschien nog wel doorgezet, maar dit gaf weinig uitzicht."

Willem II gaf de 21-jarige middenvelder wel de kans om in een aanvallende rol te spelen. Die mogelijkheid greep hij met beide handen aan. "Ik was klaar bij AZ en dat klinkt negatiever dan het is. Ik had Eredivisie gespeeld en wilde méér. Dat kon daar niet, dat zie je aankomen. Terug naar Jong wilde ik niet. Geduldig zijn houdt een keer op. Ik ben 21, kende een goed half jaar in de Eredivisie bij RKC. Dan is het tijd voor de volgende stap."