Bergwijn: 'Bij Spurs kijkt niemand naar mij om, voel mij soms aan lot overgelaten'

Bergwijn: 'Bij Spurs kijkt niemand naar mij om, voel mij soms aan lot overgelaten'

06-06-2022 14:55 Laatste update: 15:25
60

Steven Bergwijn voelt zich aan zijn lot overgelaten bij Tottenham Hotspur. Voor de 24-jarige ex-PSV'er staat het dan ook vast dat hij wil vertrekken deze zomer. Onder meer Ajax zit achter hem aan.

Bergwijn was vrijdag één van de uitblinkers bij Oranje in het Nations League-duel met België. "Of ik in mijn beste vorm ooit steek? Ja, hier wel", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Vertrouwen is belangrijk. Dat doet veel met een speler. Bij Oranje voel ik dat."

Bij Tottenham is zijn situatie heel anders. "Er wordt bij Spurs eigenlijk niet naar mij omgekeken", stelt Bergwijn. "Toen ik terugkeerde in Londen van die interland tegen Noorwegen, zei de manager: goedemorgen, gefeliciteerd. Dat was het. Maar dáár heb ik geen problemen mee hoor, dát heb ik ook niet nodig. Of ik mezelf soms aan mijn lot overgelaten voel? Toch wel, ja. Kijk, ik train met spelers van wereldklasse, dat maakt je als speler ook beter. Maar ik wil wekelijks competitiewedstrijden spelen."

Bondscoach Louis van Gaal lijkt wel een groot fan. Hij noemde Bergwijn in deze vorm de 'evenknie van Arjen Robben en Robin van Persie. "Dat zijn mooie woorden, maar ik vind niet dat ik daar al ben. Ik denk wel dat ik er kan komen, dat ik die kwaliteiten heb. Maar laat ik eerst maar eens een WK gaan spelen."