Van Gaal en Driessen zijn het oneens: 'Ik heb voor het eerst je column gelezen'

Van Gaal en Driessen zijn het oneens: 'Ik heb voor het eerst je column gelezen'

07-06-2022 19:45
109

Louis van Gaal vindt dat Nederland best tevreden mag zijn met de Nations League-zege op België. De bondscoach is het niet eens met Valentijn Driessen, die in zijn column oordeelde dat de Rode Duivels niet op de toppen van hun kunnen presteerden.

De Telegraaf-verslaggever vindt dat er wel erg veel enthousiasme is over de 1-4 overwinning in Brussel. "Ik heb voor het eerst je column gelezen", reageert Van Gaal op de persconferentie, daags voor het duel met Wales in Cardiff. "Voorlopig zal er geen polonaise worden gelopen, als jij zegt dat het allemaal niets voorstelde."

"Ik denk dat België echt gespeeld heeft om te winnen, in tegenstelling tot wat jouw column zegt", gaat Van Gaal verder. "De beste heeft gewonnen. Dat het op een gegeven moment zo fantastisch liep met Nederland en dat bijna iedere kans een goal was, is ook een beetje geluk. Maar je dwingt het af, omdat je goed in de wedstrijd zit."

Van Gaal bestrijdt dat Nederland iets te enthousiast is over de zege op de Rode Duivels. "Ik loop nooit de polonaise. Wij zijn alweer bezig met Wales en het formeren van het elftal. Maar we moeten niet onze ogen sluiten dat we toch aardig gespeeld hebben."

'Spelers waren echt op'
Volgens Van Gaal moest zowel Oranje als België diep gaan. "Ik geef niet voor niets twee dagen vrij. Ze waren echt op. Het was een heel intense wedstrijd, de Belgen hebben er alles aan gedaan om van ons te winnen. Zeker toen wij na 3-0 voor kwamen te staan, wisselden zij veel. Dat zegt wel iets. Als zelfs Davy Klaassen moe is, moet ik zeggen dat het een intense wedstrijd geweest is."