Van Gaal teruggeroepen na 'klinkklare onzin': 'Daar moet je boos op worden'

Van Gaal teruggeroepen na 'klinkklare onzin': 'Daar moet je boos op worden'

13-06-2022 23:34
57

Marciano Vink is het oneens met Louis van Gaal, die na afloop van de interland tegen Polen kritiek uitte op Jurriën Timber. De bondscoach verweet de verdediger dat hij te veel met de bal aan zijn voet liep, maar volgens Vink moest dit noodgedwongen. 

De ESPN-analist legt uit dat Polen Frenkie de Jong goed vastzette, terwijl de FC Barcelona-middenvelder juist degene is die in de opbouw aan de bal moet komen. Doordat De Jong continu gedekt werd, moesten er anderen opstaan. "Timber heeft bij Ajax bewezen dat hij het in die rol ook heel goed kan. Hij kan ook het middenveld inschuiven", aldus Vink bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

Wat er volgens Vink verkeerd ging, is dat middenvelders niet op de juiste manier vrij kwamen. "Daar moet je dan boos op worden", foetert Vink op Van Gaal. "Niet op Timber, waarover hij (Van Gaal, red.) na afloop zegt: hij is moe." Vink heeft advies voor de Oranje-bondscoach. "Stuur hem op vakantie. Zeg dan: wij zien dat je moe bent. We weten wat je kunt en pak lekker je vakantie. Nu kreeg hij de wind van voren omdat hij vond dat hij te lang met de bal liep. Dat vond ik klinkklare onzin. Als je belangrijkste opbouwer wordt vastgezet, moeten er anderen opstaan."