'Martínez van Ajax naar Man United: bijeenkomst in Amsterdam blijkt sleutel'

'Martínez van Ajax naar Man United: bijeenkomst in Amsterdam blijkt sleutel'

14-07-2022 06:50 Laatste update: 07:20
139

Het vertrek van Lisandro Martínez naar Manchester United is een 'kwestie van uren en details'. Dat meldt Fabrizio Romano. De Argentijn levert Ajax zo'n 55 miljoen euro op.

Manchester United naderde woensdag 'in een uren durende bijeenkomst' een akkoord met Ajax over de transfersom van Martínez, meldde De Telegraaf woensdagavond. Romano claimt dat de besprekingen in Amsterdam de sleutel zijn geweest: de deal zit in de afrondende fase.

Wedden

Meer odds

Alle partijen hebben het gevoel dat Martínez binnen enkele uren Ajax zou kunnen verruilen voor United. De Engelse grootmacht voldoet aan de voorwaarden van de Amsterdamse club en komt door bonussen dicht bij de gevraagde 55 miljoen euro uit. Witte rook wordt donderdag al verwacht.

Manchester United-manager Erik ten Hag maakte zich intern hard voor de komst van Martínez. Voor Ajax was zijn vertrek aanvankelijk onbespreekbaar, maar omdat ook Arsenal op Martínez bood werd de prijs fors opgedreven en bleek hij uiteindelijk onhoudbaar.

Martínez wilde bovendien niets liever dan naar de Premier League. De Argentijnse verdediger kwam drie jaar geleden voor zeven miljoen euro over van Defensa y Justicia.