Van der Sar ziet verandering bij Ajax: 'Taylor is daar heel goed voorbeeld van'

Van der Sar ziet verandering bij Ajax: 'Taylor is daar heel goed voorbeeld van'

03-09-2022 13:25
80

Edwin van der Sar ziet dat er in de laatste jaren meer geduld gevraagd wordt van de Ajax-jeugd. Het niveau is omhoog gegaan in Amsterdam, waardoor spelers minder snel doorbreken. Dat kan later echter nog steeds gebeuren, zo benadrukt Van der Sar. De algemeen directeur gebruikt Kenneth Taylor als voorbeeld.

"Het belangrijkste is dat we succes hebben", begint Van der Sar in gesprek met de clubkanalen van Ajax. "Daar hebben we een jaar of vijf geleden bewust een andere koers in gevaren. Dat is mede door Dusan Tadic en Daley Blind gelukt: we kwalificeerden ons voor de Champions League en gingen ook presteren. De transferinkomsten werden ook vergroot."

"Al met al ging het niveau omhoog. De jeugd moet een stapje harder lopen om die plek in het eerste elftal te bemachtigen", weet de voormalig topkeeper. "Dat kan een jaartje langer duren nu, dat geduld moet je opbrengen. Ik denk dat Kenneth Taylor daar een heel goed voorbeeld van is."

Van der Sar gaat vervolgens twee jaar terug in de tijd. "Toen we met 0-13 wonnen van VVV-Venlo, kwam hij niet in het veld. Daar hebben we over gesproken met zijn ouders en zaakwaarnemer. Uiteindelijk bleef hij geduldig, knokte hij zich terug en nu staat hij in het eerste elftal. Dat soort spelers houden we van, de fans ook."