'Tegenvaller voor Feyenoord: derde speler in korte tijd kiest voor PSV'

'Tegenvaller voor Feyenoord: derde speler in korte tijd kiest voor PSV'

10-10-2022 16:26
149

PSV deelt opnieuw een tikje uit aan rivaal Feyenoord. De Eindhovenaren staan op het punt om Devin Maasbach in te lijven, meldt Feyenoord Youth Watcher. De veertienjarige doelman maakte onlangs zijn vertrek bij de Rotterdammers bekend.

Maasbach speelde bij Feyenoord in de O16, een jaar boven zijn leeftijdscategorie. Hij moest onder trainer Robin van Persie echter genoegen nemen met een rol als tweede keus, achter Oier Zon. Daarom koos de talentvolle sluitpost verrassend voor een vertrek.

Voor Feyenoord zijn de druiven zuur, want PSV is er als de kippen bij om Maasbach in te lijven. Hij traint deze week al mee in Eindhoven, waar hij naar verwachting spoedig tekent. Maasbach wordt al het derde Feyenoord-talent in korte tijd die de overstap maakt naar de concurrent. Linksback Rivas Manuhutu (15) en middenvelder Jaden de Guzman (15) gingen hem voor. Zij werden een seizoen eerder, als basisspelers, nog kampioen met Feyenoord O15.

Bij PSV konden de twee echter direct een profcontract ondertekenen, waar Feyenoord daar nog even mee wilde wachten, weet 1908.nl. Overigens won Feyenoord O16 afgelopen week wel van de leeftijdsgenoten van PSV, waar de Rotterdamse aanwinsten mee speelden. Het werd 3-2.