Feyenoord zet grote score neer in bijzondere oefenwedstrijd tegen Go Ahead

23-12-2022 17:07 Laatste update: 17:09
79

Feyenoord heeft in een doelpuntrijke oefenwedstrijd van 152 minuten een enorme overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. Op sportcomplex 1908 werd het uiteindelijk 7-4 voor de Rotterdammers, die met twee verschillende teams aantraden.

Feyenoord en Go Ahead speelden een oefenwedstrijd van vier keer 38 minuten. Feyenoord begon het treffen in zijn sterkst mogelijke opstelling, wat ook gold voor de bezoekers. Go Ahead kwam nog vroeg op voorsprong door een kopbal van Isac Lidberg, maar daarna stelde de ploeg van Arne Slot snel orde op zaken. Ruim twintig minuten later stond het al 3-1, door goals van Orkun Kökcü, Sebastian Szymański en Patrik Walemark.

Na een korte break ging Feyenoord vrolijk door met scoren. Igor Paixão scoorde voor het eerst in het shirt van Feyenoord, terwijl Walemark van dichtbij ook zijn tweede treffer van de middag wist te maken. De eerste helft van het oefenduel eindigde dus in 5-1 voor de Rotterdammers. In het tweede blok stuurde Slot elf nieuwe namen het veld in, onder wie Santiago Gimenez, Alireza Jahanbakhsh en nog wat jeudgspelers. Ook Go Ahead voerde veel wissels door.

Toch liep Feyenoord na een stroever begin uit naar 7-1. Ezequiel Bullaude en Jahanbakhsh waren de doelpuntenmakers. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Go Ahead wel nog wat terug te doen. De Deventenaren profiteerden van matig verdedigen bij Feyenoord en scoorden zo nog drie keer. Daardoor werd 7-4 de einduitslag.