FC Twente-vertrek nadert: 'Dat is het moment dat ik een stap wil zetten'

FC Twente-vertrek nadert: 'Dat is het moment dat ik een stap wil zetten'

26-01-2023 12:13
77

Mees Hilgers wil komende zomer een transfer maken. De FC Twente-verdediger staat in de belangstelling van Ajax, Feyenoord en PSV, maar zegt zich te focussen op zijn eigen werkgever.

"Ik ben gewoon bezig met FC Twente, het team en zo hoog mogelijk eindigen. En met zelf zo goed mogelijk presteren", laat Hilgers optekenen door Voetbal International. Hij geeft aan dat de interesse van de traditionele top-drie weinig met hem doet. "Ik blijf rustig en ga ervan uit dat ik gewoon bij FC Twente blijf, tot er ergens anders een handtekening staat."

Technisch directeur Jan Streuer heeft meermaals benadrukt dat er in januari niemand mag vertrekken uit Enschede. "Zij zijn de baas, dus daar kan ik weinig tegenin brengen. Ik kan mezelf daarover wel druk gaan maken, maar wat moet ik doen? Op dit moment ben ik gelukkig bij Twente. Als het gebeurt, gebeurt het. Zo niet, dan niet." Na dit seizoen acht Hilgers zich rijp voor een transfer. "Dat is voor mij wel het moment dat ik graag een stap wil zetten."

Hilgers ligt tot komende zomer vast, al heeft Twente een optie op een extra jaar. Over een langere verbintenis is gesproken, erkent de verdediger. "Maar ik was niet tevreden over wat er op tafel werd gelegd. En voor mijn gevoel was de timing ook te laat. Ik speel al meer dan tien jaar voor Twente, voor mijn gevoel is het tijd voor wat nieuws."