Ajax wint weer eens een wedstrijd: Het lek boven? Haha, dat lijkt me niet

Ajax wint weer eens een wedstrijd: "Het lek boven? Haha, dat lijkt me niet"

29-01-2023 18:12
30

Eindelijk weet Ajax weer een wedstrijd te winnen, maar volgens Steven Berghuis is het lek allesbehalve boven. Die vraag kreeg hij na afloop van het duel met Excelsior voorgelegd door de NOS.

Ajax overtuigde zondag door Excelsior met 1-4 opzij te zetten, maar Berghuis waakt voor optimisme. "Het lek boven? Haha, dat lijkt me niet", zegt hij. "1-4, Ajax is terug, maar als je de wedstrijd terugziet, mogen we dat niet zeggen. We kwamen goed weg. Ik ben blij dat we hebben gewonnen en dat bijvoorbeeld Owen Wijndal goed heeft gespeeld. Op naar volgende week."

Het vertrek van Alfred Schreuder hakte er wel even in bij Ajax, zegt Berghuis. "Dat is een vervelend gevoel. Je bouwt een relatie op en probeert samen tot iets moois te komen. Als het een paar weken achter elkaar niet werkt, weet je na een 1-1 tegen Volendam dat dat eraan zit te komen."

"Met Gertjan Verbeek en Jaap Stam (bij AZ en Feyenoord, red.) maakte ik het mee. Er gebeurt iets in een groep, maar je moet dagelijks de beste versie van jezelf willen zijn. Daar heb je geen nieuwe trainer voor nodig. Meerdere jongens krijgen kansen, msischien brengt dat wat teweeg."