PSV-opleider treurt over gemiste kans: 'Stekker ging er af en toe uit bij Tannane'

PSV-opleider treurt over gemiste kans: 'Stekker ging er af en toe uit bij Tannane'

31-03-2023 10:09
27

Rini de Groot beschouwt Oussama Tannane als één van de grootste talenten die ooit bij PSV heeft rondgelopen en betreurt het carrièrepad van de huidig NEC-smaakmaker. De hoofdscout van de jeugdopleiding van PSV vertelt dit aan het Eindhovens Dagblad.

De Groot weet dat zijn karakter Tannane af en toe in de weg zat. "Die stekker ging er af en toe uit. Destijds ook al en dat was enorm zonde. Ik denk dat hij op basis van pure voetbalkwaliteiten zeker met de lichting van Memphis (Depay, red.) en Jürgen (Locadia, red.) mee naar het eerste had gekund. Helaas is het anders gelopen. Je zag dat er bij zijn nieuwe clubs ook problemen ontstonden met hem, dus de beslissing van PSV was onvermijdelijk. De vlam kan er bij hem inschieten, zonder dat iemand er controle op krijgt", vertelt De Groot over de scheiding tussen de Eindhovenaren en de spelmaker.

Toch baalt De Groot nog steeds dat Tannane geen succes werd bij PSV. "Oussama kon echt vreselijk goed voetballen. Ik heb hem vanuit FC Utrecht naar Eindhoven kunnen halen en vond het een hartstikke leuke gozer. Je kon hem bij wijze van spreken midden in de nacht bellen om te komen trainen. Een enorme liefhebber. Zo jammer, want als je hem goed kent, gun je hem het allerbeste. Destijds weet ik nog dat hij en zijn familie buiten het veld prima op ons overkwamen, daar lag het allemaal niet aan."