'Diamant' Dallinga neemt Toulouse bij de hand: 'Ik kan dit niveau goed aan'

'Diamant' Dallinga neemt Toulouse bij de hand: 'Ik kan dit niveau goed aan'

29-04-2023 10:00
38

De ster van Thijs Dallinga is rijzende bij het goed draaiende Toulouse in Frankrijk. Afgelopen zomer maakte hij voor 2,5 miljoen euro de overstap van Excelsior en sindsdien scoorde hij al zestien keer voor zijn nieuwe club. Het Franse L’Équipe noemde hem eerder al een ‘diamant’, maar ook de spits heeft het naar zijn zin in Frankrijk.

"Ik denk dat ik dit seizoen grote stappen heb gezet", vertelt Dallinga in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het gaat hartstikke goed, zowel met mezelf als met het team." Zaterdagavond speelt Dallinga met zijn club Toulouse de bekerfinale in Frankrijk. "Dit is denk ik wel de grootste wedstrijd in mijn carrière. Je merkt dat voor de fans nog maar één ding telt en dat is de beker winnen, waardoor we ons ook zouden plaatsen voor de Europa League."

Dallinga zit op zijn plek bij Toulouse en denkt dan ook nog niet aan een volgende stap in zijn loopbaan. "De drang om weer een stap te maken is minder dan vorig jaar. Ik denk dat ik me hier nog heel goed kan ontwikkelen. Ik wilde juist graag naar Frankrijk om te zien hoe ik me zou verhouden tot clubs als Olympique Marseille en Paris Saint-Germain. Ik merk dat ik dat niveau goed aankan. Ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt."