VP's Elftal van de Week: hattrick Feyenoord, Ajax en PSV leveren één speler

VP's Elftal van de Week: hattrick Feyenoord, Ajax en PSV leveren één speler

08-05-2023 10:00
43

De aanstaande landskampioen Feyenoord is met drie spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook PSV, Ajax, FC Twente, FC Utrecht, RKC Waalwijk, sc Heerenveen en Fortuna Sittard zijn van de partij.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Het was geen hoofdzaak meer, omdat Feyenoord op matchpoint staat voor de zestiende landstitel in de clubhistorie. Maar het optreden van Bijlow tegen Excelsior verdient alle aandacht. Hij keepte ijzersterk.

Sean Klaiber (FC Utrecht)
Het seizoen van Klaiber kenmerkte zich door tegenslagen en fluitconcerten, maar tegen Cambuur maakte de rechtsback een uitstekende indruk. Hij gaf de assist voor de vijftiende competitiegoal van Tasos Douvikas.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Een nieuwe week, een nieuwe uitverkiezing voor Hancko in VP's Elftal van de Week. De Slowaakse verdediger imponeerde ook op het ongesproeide kunstgras van Excelsior.

Jorrel Hato (Ajax)
Hét lichtpuntje van Ajax. De zeventienjarige Hato maakt een komeetachtige ontwikkeling door en houdt geheel terecht miljoenenaankopen Owen Wijndal en Calvin Bassey op de bank, als linksback én centrale verdediger.

Thom Haye (sc Heerenveen)
Veel beter kun je een vrije trap niet binnenschieten. Haye is één van de betere spelers van Heerenveen, dat NEC uiteindelijk versloeg dankzij een blunder van Jasper Cillessen, en laat dat steeds vaker zien.

Joey Veerman (PSV)
Sparta zette alles op alles om Veerman het voetballen onmogelijk te maken. Dat is een groot compliment voor de PSV'er, die zich bovendien wist te ontworstelen aan de mandekking en bleef strooien met mooie passes.

Michel Vlap (FC Twente)
Door twee goals én een assist op Vaclav Cerny van Vlap won Twente met 0-3 aan de Oude Meerdijk. Het was zijn tweede en derde treffer, nadat hij begin april een doelpuntloze periode van bijna een jaar beëindigde.

Mats Seuntjens (RKC Waalwijk)
FC Twente, Sparta of mikt hij nog wat hoger? Seuntjens is de laatste weken niet te stoppen en onderstreepte ook tegen FC Volendam zijn buitengewone kwaliteiten als aangever en afmaker.

Paul Gladon (Fortuna Sittard)
Gladon stapte tegen Vitesse uit de schaduw van Burak Yilmaz, die opnieuw schitterde door afwezigheid. De spits zette Fortuna, dat vrijwel zeker is van handhaving, op het goede spoor met een fraaie kopbal.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Voor het eerst maakte Gimenez meer dan één goal in een Eredivisie-wedstrijd. De Mexicaan evenaarde en passant ook een Eredivisie-record door in acht uitwedstrijden op rij te scoren.

Anwar El Ghazi (PSV)
Bij de start van de tweede helft viel hij in voor Johan Bakayoko af en dat bleek een gouden greep. El Ghazi bracht nieuw elan en bekroonde zijn goede optreden met de bevrijdende 0-1 voor PSV.