Boulahrouz kraakt verdedigen Van Dijk: 'Ik kan daar heel slecht tegen'

Boulahrouz kraakt verdedigen Van Dijk: 'Ik kan daar heel slecht tegen'

19-06-2023 10:34
109

Khalid Boulahrouz geeft Virgil van Dijk de wind van voren. De 35-voudig international zag dat de aanvoerder van het Nederlands elftal verzuimde in te grijpen bij de derde Italiaanse treffer.

Federico Chiesa brak twintig minuten voor tijd door over links, waarna hij van Van Dijk de ruimte kreeg om uit te halen. Justin Bijlow wist het schot niet meer te keren. "Van Dijk was heel afwachtend, durfde geen verantwoordelijkheid te nemen", oordeelt Boulahrouz bij Ziggo Sport. "Dit is niet concreet willen verdedigen."

"Hij dwingt hem naar de buitenkant, maar dan moet je blokken. Daar móét je er bovenop zitten. Maar hij is niet eens in de buurt om de bal te blokken. Dan wordt het voor de keeper ook veel moeilijker om die bal te redden", vervolgt De Kannibaal. "Dit is wel wat ik vaker zie bij Van Dijk, dat hij niet durft in te grijpen. Achteruit lopen, achteruit lopen... Hij heeft het idee: ik laat hem liever schieten, dan dat ik word uitgespeeld. Dat zie ik heel vaak bij hem gebeuren. Dit is daar een goed voorbeeld van."

In de Nations League-duels met Kroatië en Italië kreeg Oranje liefst zeven tegendoelpunten uit acht schoten op doel. "Je doet het met z'n allen, het is niet alleen de defensie. Maar er zijn wel momenten, zoals die tweede goal van Kroatië, dat je in je eigen zestien staat te verdedigen. Dan moet je heel adequaat, concreet en direct verdedigen. En niet passief toekijken. Ik kan daar persoonlijk heel slecht tegen."