Zirkzee laat zich uit over toekomst en Anderlecht: “Als Kompany belt…”

Zirkzee laat zich uit over toekomst en Anderlecht: “Als Kompany belt…”

25-06-2023 11:10
34

Joshua Zirkzee verruilde Bayern München een jaar geleden voor Bologna, maar hij beleefde een teleurstellend debuutseizoen. In gesprek met Het Nieuwsblad gaat de 22-jarige spits in op zijn toekomst in Italië.

Zirkzee kon vorige zomer ook terugkeren bij Anderlecht, dat hem eerder al huurde. Maar hij koos voor Bologna. “Al draag ik Anderlecht wel nog altijd een ontzettend warm hart toe. In de Conference League heb ik ze van dichtbij gevolgd. In de competitie helaas iets minder, want ik kan geen Belgische televisie meer kijken in Italië", laat de voormalig jeugdspeler van Feyenoord weten.

De Jong Oranje-speler geeft toe dat hij meer had verwacht van dit seizoen. "Mijn eerste seizoen is inderdaad niet geworden wat ik ervan had verwacht, maar ik hoop dat het na de zomer beter gaat. Ik wil op dit moment van mijn carrière heel graag spelen. Liefst bij Bologna, maar als ik ergens anders meer kans heb, kan dat ook."

Zirkzee speelde negentien competitieduels, maar stond slechts vijf keer in de basis. Hij scoorde twee keer en gaf twee assists. Zijn contract bij de nummer negen van de Serie A loopt door tot medio 2026.

"Of Kompany nog niet gebeld heeft?", lacht Zirkzee, die bij Anderlecht met de Burnley-manager samenwerkte. "Nee, al heb ik wel contact met veel andere stafleden van Burnley. Niet per se over een transfer. Maar als Vinny belt, dan gaat er misschien wel een deur open waar ik doorheen zou willen lopen."