Van Bommel: 'Janssen is een diesel, hij mag de Antwerpse binnenstad niet meer in'

Van Bommel: 'Janssen is een diesel, hij mag de Antwerpse binnenstad niet meer in'

06-08-2023 22:53
21

Mark van Bommel zag dat spits Vincent Janssen zijn dag niet had in het verloren competitieduel met Anderlecht (1-0). De trainer van Royal Antwerp FC ging daar in gesprek met De Standaard op humoristische wijze mee om.

"Vincent Janssen is een diesel. Diesels mogen de Antwerpse binnenstad niet meer in, maar de Bosuil ligt niet in de binnenstad", aldus een lachende Van Bommel, die ondanks de eerste nederlaag van het seizoen niet bepaald onder de indruk was van Anderlecht.

"Ik vind dat we van onszelf hebben verloren. In de eerste helft hebben we niet goed druk gezet. Zo lag het initiatief bij Anderlecht, zonder dat ze grote kansen kregen. Gaandeweg verloren we de controle in de eerste helft, en dat resulteerde in een penalty. Die was terecht, daar moet je niet over discussiëren", zei Van Bommel over de overtreding van verdediger Toby Alderweireld. "In de tweede helft waren we heel goed, hebben we één kans weggegeven en zelf hadden we één van de twee heel grote kansen moeten maken. Zodoende hebben we van onszelf verloren, en niet van Anderlecht."

Het Antwerp van Van Bommel wacht later deze maand één van de belangrijkste wedstrijden in de historie van de club. Het play-off-duel om deelname aan de Champions League staat dan namelijk op het programma. Maandag wordt bekendgemaakt tegen wie de club uit Antwerpen zal gaan spelen.