Glunderende Babadi kijkt nog niet vooruit: 'Mijn dromen, leef ik op dit moment'

Glunderende Babadi kijkt nog niet vooruit: 'Mijn dromen, leef ik op dit moment'

09-08-2023 11:56
117

Voor Isaac Babadi van PSV zijn de laatste dagen heel onwerkelijk geweest. De achttienjarige middenvelder maakte indruk in zijn debuutwedstrijd tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord en ook in zijn Champions League-debuut tegen Sturm Graz ging hij onder luid applaus van het veld. Babadi kan het zelf dan ook niet anders omschrijven dan een droom waar hij in leeft.

"Ik ben een voetballiefhebber die zojuist zijn droomdebuut heeft gemaakt", vertelt een van oor tot oor glunderende Babadi tegen Veronica. "Ik ben ontzettend blij. Ik ben een middenvelder die de kwaliteit heeft om creatief te zijn. Er moeten nog wel wat dingen verbeteren. Zo’n bal als ik vandaag krijg moet ik tien van de tien keer scoren en niet negen van de tien keer."

De doorbraak van Babadi gaat ook voor de achttienjarige zelf wel erg snel. "Ik sta er nog niet genoeg bij stil. Ik moet het ook allemaal nog beseffen. Echt onwerkelijk eigenlijk. Deze Champions League-wedstrijd was vooral heel belangrijk. Ik had wat gezonde spanning, maar iedereen stelt me gerust hier."

Volgens Babadi is trainer Peter Bosz ook heel erg belangrijk in zijn ontwikkeling. "Ik ben hem ontzettend dankbaar. Dat hij het in mij ziet zitten, dat hij me de kans geeft en dat ik belangrijk voor hem kan zijn. Het is echt teamwork." Als Babadi gevraagd wordt naar zijn dromen heeft hij ook een snel antwoord. "Die ben ik nu aan het leven. Een Champions League-debuut, een prijs gewonnen, dus op naar meer."