Dortmund-baas verklapt: 'Over hem is nooit onderhandeld met Ajax'

Dortmund-baas verklapt: 'Over hem is nooit onderhandeld met Ajax'

09-08-2023 15:14
33

Borussia Dortmund besloot af te zien van Edson Álvarez toen het de kans kreeg om Marcel Sabitzer aan te trekken. Dat vertelt directeur Hans-Joachim Watzke van Die Schwarzgelben aan BILD. De komst van de Mexicaan van Ajax was overigens nooit écht dichtbij.

"Manchester City zou zeggen: we nemen ze gewoon allebei. Maar we moeten ons geld verstandig besteden. Uiteindelijk was Marcel Sabitzer de beste oplossing", begint Watzke in gesprek met BILD. Volgens Duitse media was sportief manager Sebastian Kehl wel voorstander van Álvarez, die inmiddels rond is met West Ham United. "Het is zijn taak om ons altijd verschillende alternatieven te tonen, en dat doet hij heel goed."

"Wat Álvarez betreft, zijn we nooit zo ver gekomen als de media meldden. Over hem is nooit onderhandeld met Ajax. Als we op het punt van een transfer stonden, had Ajax zeker van ons gehoord. Maar er waren alternatieven A, B en C", stelt Watzke, die beaamt dat Sabitzer de eerste keus was. " Toen we het signaal kregen dat we hem konden halen, ja. Dat viel niet mee, want de concurrentie was erg groot."

De Oostenrijkse middenvelder is na Niklas Süle de tweede speler die door Dortmund wordt weggeplukt van de bank van Bayern München. Watzke wordt gevraagd hoe hij Der Rekordmeister denkt te verslaan met de reserves uit München. "Het is heel simpel: Borussia Dortmund kan dé speler van Bayern München die daar net het seizoen van zijn leven heeft gespeeld niet wegplukken. Misschien kan Manchester City dat. Maar voor ons is het veel belangrijker: past deze speler, waar hij ook vandaan komt, bij ons?"

"Niklas Süle is in zeer goede vorm en tot dusver erg overtuigend in 2023", aldus de Dortmund-baas. "En in het geval van Marcel Sabitzer ben ik er honderd procent zeker van dat hij ons gaat helpen. Marcel is precies de speler die we nodig hebben op ons middenveld." Die Borussen gebruikten de Jude Bellingham-miljoenen ook om Felix Nmecha voor dertig miljoen los te weken bij VfL Wolfsburg.