Driessen uit felle kritiek op Ajax: 'Er is geen touw aan vast te knopen'

Driessen uit felle kritiek op Ajax: 'Er is geen touw aan vast te knopen'

09-08-2023 20:28
312

Valentijn Driessen heeft felle kritiek geuit op Ajax nadat Wesley Sneijder besloot om tóch niet aan de slag te gaan als assistent van Maurice Steijn bij Ajax. De journalist sluit zich aan bij de kritische woorden van de recordinternational over het beleid van de Amsterdamse club.

"Ajax heeft de stekker eruit getrokken", zei Driessen bij De Telegraaf. "Sneijder laat duidelijk weten dat het een eenzijdige beslissing was. Alles leek in kannen en kruiken. Hij had de rotzooi opgeruimd met Ajax en met de supporters. Het is treurig voor Sneijder, onze recordinternational. Hij heeft heel veel ervaring en praat verstandig over voetbal. Als je hem in de staf kan opnemen, moet je dat altijd doen."

Volgens Driessen ging het mis toen Sneijder meer tijd vroeg aan Ajax, omdat zijn moeder overleed. "Hij wilde een maandje later beginnen, maar die opening heeft Ajax hem niet gegeven. Toen zijn de gesprekken on hold gezet. Het is een bijzonder rare gang van zaken en past in het beleid van de de afgelopen maanden. Er is geen touw aan vast te knopen."

Driessen geeft aan dat Steijn ook graag samen wilde werken met Sneijder. "Misschien is hij teruggefloten door Sven Mislintat. Steijn zei tijdens de Open Dag nog dat hij Sneijder er dolgraag bij wil hebben. Dat zegt iets over de verhoudingen binnen Ajax. Of er moet iets anders spelen, maar het blijft voorlopig een mysterie."

Instagram
Op Instagram plaatste Sneijder het bericht dat Ajax niet meer de club is die hij kende van vroeger. Driessen begrijpt de voormalig voetballer. "Ze slaan volledig een andere weg in. Maar of het de goede weg is? Ajax moet voor Ajax staan. Je ziet het aan alle aankopen en de manier van spelen tot dusver. Ajax heeft weinig weg van Ajax. Er was altijd ruimte voor oud-Ajacieden om warm te draaien in de organisatie. Die ruimte moet je ze ook kunnen. Sneijder is door zijn knieën gegaan voor Ajax en de supporters. Maar krijgt dit als een boemerang in zijn nek terug. Dat hoort niet. Sneijder wordt onrecht aangedaan. Hij legt de vinger op de zere plek wat betreft het DNA van Ajax."