Sparta zegeviert nipt na overtuigende eerste helft tegen promovendus PEC

12-08-2023 22:53
44

Sparta Rotterdam gaat verder waar het vorig seizoen gebleven is. De Kasteelclub zet promovendus PEC Zwolle opzij en wint zijn eerste Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen: 1-2.

Sparta was het afgelopen seizoen de grote verrassing en wil die lijn onder nieuwe hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk doortrekken. Binnen het kwartier kwamen de Rotterdammers op voorsprong. PEC-verdediger Sam Kersten was ongelukkig en kreeg het doelpunt op zijn naam. Sparta had in de eerste helft geen kind aan de promovendus en kwam totaal niet in de problemen.

In de blessuretijd van de eerste helft werd PEC voor het eerst gevaarlijk. Sparta-doelman Nick Olij werd getest, maar hield zijn doel schoon. De tweede helft leek aanvankelijk op de eerste. Toen Sparta-spits Tobias Lauritsen in minuut zeventig de marge verdubbelde, leek het duel beslist. Niets bleek minder waar. Lennart Thy, die koud in het veld stond, tekende voor de aansluitingstreffer.

Sparta hield stand en heeft zijn eerste Eredivisie-zege van het nieuwe seizoen te pakken. Volgende week nemen De Kasteelheren het in eigen huis op tegen stadsgenoot en landskampioen Feyenoord.