Driessen maakt gehakt van Mislintat: 'Hij weet totaal niet wat Ajax voorstelt'

Driessen maakt gehakt van Mislintat: 'Hij weet totaal niet wat Ajax voorstelt'

22-08-2023 16:34 Laatste update: 17:01
316

Valentijn Driessen heeft gereageerd op de uitspraken van Sven Mislintat dat Josip Sutalo 'in alle opzichten de ultieme Ajax-verdediger is'. Volgens de journalist is de technisch directeur niet op de hoogte van het verleden van de Amsterdamse club.

"Dan weet hij niets van het verleden van Ajax", zei Driessen bij De Telegraaf. "De ultieme Ajax-verdedigers zijn bijvoorbeeld Frank Rijkaard en Matthijs de Ligt. Dat zijn échte Ajax-spelers voor achterin. Mislintat weet totaal niet wat Ajax voorstelt. Zowel Mislintat als Sutalo weet dat niet. Ze roepen dit soort dingen en hopen daar de achterban mee te paaien. Dat lukt trouwens aardig, aangezien de achterban nog weinig kwaads ziet in wat er bij Ajax gebeurt. Ze spelen gelijk tegen Excelsior (2-2) en er zijn alleen maar aankopen gedaan waar je tot dusver niet vrolijk van wordt."

"Het wordt allemaal gepikt", vervolgde Driessen. "In Amsterdam ligt de lat een stuk lager dan vroeger. Het is een goede verdediger, maar om te roepen dat hij de ideale verdediger is, moet hij ook Jorrel Hato tientallen miljoenen meer waard laten worden en de rest op sleeptouw nemen. Dat wil ik nog wel eens zien bij de jongen die acht keer bij het eerste elftal van Kroatië heeft gezeten en voorlopig niet verder is gekomen dan Dinamo Zagreb, dat in de Champions League-voorronde is uitgeschakeld door AEK Athene."