FC Twente-exit in de maak: 'We richten ons nu op het buitenland'

FC Twente-exit in de maak: 'We richten ons nu op het buitenland'

28-08-2023 18:38
12

Joshua Brenet is hard op weg naar de uitgang bij FC Twente. De kans is levensgroot dat de 29-jarige vleugelverdediger zijn loopbaan voortzet in het buitenland.

Twente dacht al in een veel eerder stadium van de transferperiode afscheid te nemen van Brenet. In de komende weken gaat het er dan alsnog van komen. "We zijn met meerdere clubs in gesprek en verwachten dat er de komende dagen nog wel wat gaat gebeuren", stelt zaakwaarnemer Ugur Zevfi tegenover Voetbal International

Brenet geniet belangstelling van clubs uit Saoedi-Arabië, Turkije, Italië en Engeland. Uit Engeland zouden Fulham en nog een andere club geïnteresseerd zijn. Zevfi benadrukt dat Brenet mogelijk ook na het verstrijken van de Nederlandse deadline nog een transfer maakt. "Er zijn ook clubs bij uit landen waar de markt later sluit", doelt hij op onder meer Turkije en Saudi-Arabië.

De naam van Brenet zong rond bij Feyenoord, maar van Nederlandse interesse is geen sprake. "We richten ons nu op het buitenland", aldus Zevfi. Afgelopen donderdag ontbrak Brenet tegen Fenerbahce. Twente communiceerde dat de absentie van de verdediger met 'privéredenen' te maken had. "Joshua ontbrak vanwege een blessure. Daarvan is hij nu weer bijna hersteld."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: