'FC Utrecht kreeg Ajax-aanwinst Mikautadze aangeboden, maar hapte niet toe'

'FC Utrecht kreeg Ajax-aanwinst Mikautadze aangeboden, maar hapte niet toe'

29-08-2023 21:57 Laatste update: 22:00
167

Ajax-aanwinst Georges Mikautadze is vorig jaar aangeboden bij FC Utrecht, aldus Valentijn Driessen. Volgens de chef sport van De Telegraaf wilden de Domstedelingen niet in zee gaan met de Georgische aanvaller. 

Ajax lijkt de komst van Mikautadze op zeer korte termijn officieel bekend te gaan maken. De Amsterdammers troefden een aantal andere grote clubs af, uit zowel Italië, Frakrijk als Engeland. Het zou gaan om Stade Rennes, Olympique Lyonnais, Tottenham Hotspur en een vooralsnog onbekende Italiaanse club. 

Dat Ajax daarmee de strijd heeft gewonnen van 'topclubs', vindt Driessen onzin. "Dit wordt gewoon gespind om die jongen (Mikautadze, red.) op een bepaalde manier neer te zetten, en natuurlijk ook om directeur voetbalzaken Sven Mislintat op een bepaalde manier neer te zetten, zo van: hij koopt echt topspelers. Dat moeten we dan maar geloven", aldus Driessen. 

Mikautadze, die overkomt van FC Metz, had vorig jaar ook al de stap naar de Eredivisie kunnen zetten, vervolgt Driessen. "Ik hoorde dat hij vorig jaar nog bij FC Utrecht was aangeboden, en zij hapten toen niet toe."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!