Van Bommel schrijft geschiedenis: Antwerp wint en gaat debuteren in CL-groepsfase

Van Bommel schrijft geschiedenis: Antwerp wint en gaat debuteren in CL-groepsfase

30-08-2023 22:58 Laatste update: 23:01
39

Groot succes voor Mark van Bommel en Marc Overmars: Royal Antwerp heeft zich woensdagavond ten koste van AEK Athene geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na de 1-0 zege van vorige week wonnen de Belgen ook in Griekenland met 1-2. Nederlander Gyrano Kerk maakte de openingstreffer. 

Antwerp verscheen met Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen aan de aftrap. Laatstgenoemde maakte vorige week in De Bosuil de enige treffer van de avond. Bij AEK was er een basisplaast voor voormalig PSV'er Nordin Amrabat. 

De thuisploeg had gedurende de negentig minuten het leeuwendeel van het balbezit. AEK produceerde dan ook meer schoten dan Antwerp, maar de Grieken slaagden er niet in om op voorsprong te komen. Toen Kerk na 73 minuten spelen voor de 0-1 tekende, leek het verzet gebroken. De oud-aanvaller van FC Utrecht was het eindstation na een flitsende aanval. 

In de slotfase maakte AEK nog 1-1 via Sergio Araujo, maar een comeback bleef uit. Toen Michel-Ange Balikwisha in de slotfase de 1-2 maakte, was het over en uit. Van Bommel en co. mogen zich binnenkort gaan melden in de groepsfase van de Champions League. Nog nooit bereikte Antwerp het miljardenbal. Het is ook een grote financiële opsteker voor de club, dat met technisch directeur Mark van Bommel een aardige financiële injectie kan verwachten. 

Overige uitslagen: 
FC Kopenhagen - Rakow Czestochowa: 1-1 (Kopenhagen wint over twee duels met 2-1)