'Compleet overvallen' Egbers in gesprek met NOS over terugkeer op tv

'Compleet overvallen' Egbers in gesprek met NOS over terugkeer op tv

14-11-2023 16:49
45

Tom Egbers keert mogelijk terug op televisie. De presentator brak eerder dit jaar met de NOS vanwege de berichtgeving over grensoverschrijdend gedrag, maar lijkt op de weg terug. Het Algemeen Dagblad meldt dat hij momenteel gesprekken voert met omroep NTR over een rentree bij het programma Andere Tijden Sport. 

Egbers was jarenlang het gezicht van het succesvolle programma. Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe seizoen uit wordt gezonden, maar waarschijnlijk in het late voorjaar. De NTR ontkent tegenover het AD dat er concrete gesprekken worden gevoerd, maar 'meerdere bronnen' hebben het wel onafhankelijk aan de krant gemeld. Egbers zou daarnaast ook met de hoofdredactie van NOS Sport in gesprek zijn over een terugkeer. Het is niet duidelijk in wat voor rol. 

Afgelopen vrijdag maakte de NOS bekend dat Studio Sport Eredivisie, dat jarenlang gepresenteerd werd door Egbers, van een likje verf werd voorzien. Zo wordt het programma voorlopig gepresenteerd door Gert van 't Hof, die al vanaf maart de vervanger is van Egbers. Laatstgenoemde zou niks af hebben geweten van de koerswijziging. Die aankondiging zorgde ervoor dat Egbers zich afgelopen vrijdag 'compleet overvallen' voelde, aldus het AD. 

De krant weet te melden dat Egbers via zijn advocaat de afspraak heeft gemaakt met de NOS dat ieder persbericht eerst aan hem wordt voorgelegd, iets wat vrijdag niet zou zijn gebeurd. De NOS laat weten dat er te snel conclusies getrokken zijn. "Er staat nergens dat Gert van ‘t Hof de enige, vaste presentator van het programma is, maar zo hebben de media het wel geïnterpreteerd. De NOS en Tom zijn met elkaar in gesprek. Daar is op dit moment niets nieuws over te melden. Als dat wel zo is, zullen we dat doen", aldus een woordvoerder van de omroep.