De Boer komt op voor fel bekritiseerde Weghorst: Ik vind het heel knap

De Boer komt op voor fel bekritiseerde Weghorst: "Ik vind het heel knap"

20-11-2023 09:55 Laatste update: 09:58
86

Ronald de Boer verdedigt Wout Weghorst. De analist vindt alle kritiek op de spits van Oranje overdreven en wijst naar zijn effectiviteit. Vooral door het interview met de NOS na de wedstrijd tegen Ierland kreeg de spits te maken met felle kritiek.

In gesprek met verslaggever Arman Avsaroglu stoorde Weghorst zich aan de vraagstelling en werd het onvriendelijk. De Boer kijkt vooral naar de prestaties op het veld. "Hij voelt zich natuurlijk ondergewaardeerd en daar heeft hij gelijk in. Hij heeft veel goals gemaakt in de kwalificatie, dus ik begrijp zijn frustratie wel. Het ziet er een beetje onbeholpen uit, maar hij is wel effectief. Ik vind het heel knap wat hij doet", aldus De Boer bij Ziggo Sport.

Ook de beleving van de Hoffenheim-spits speelt mee. Zo zingt Weghorst met zijn hand op de borst luidkeels het Wilhelmus mee. De actie wordt door sommigen als overdreven en gespeeld betiteld. "Wij kennen dat niet. Als de Italianen het doen, vinden we het prachtig. Maar als Nederlanders het doen zeggen we: doe eens even normaal", concludeert De Boer.

Weghorst is in zijn laatste interlands goed op dreef, met drie goals in zijn laatste vijf optredens. Ook bij Hoffenheim lijkt hij zijn draai gevonden te hebben. Bij zijn Duitse werkgever wist hij in de laatste vier duels drie keer het net te vinden.