Messi blikt terug op WK-clash met Van Gaal: 'Had er eigenlijk meteen spijt van'

Messi blikt terug op WK-clash met Van Gaal: 'Had er eigenlijk meteen spijt van'

01-12-2023 23:30 Laatste update: 02-12-2023 20:51
47

Lionel Messi heeft spijt van zijn akkefietje met Louis van Gaal na afloop van de WK-kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. De superster van de latere wereldkampioen vindt dat hij niet zo had moeten reageren. 

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat Messi en Argentinië het Nederlands elftal uitschakelde op het WK in Qatar. Na 120 (en nog wat) intense minuten verloor de ploeg van ex-bondscoach Van Gaal. Messi, die na afloop zijn irritaties uitte jegens Van Gaal, blikt in de documentaire 'Kampioenen, een jaar later' van Star+ terug op het veelbesproken moment. "Ik had er eigenlijk meteen spijt van", vertelt hij. 

Messi was na de wedstrijd ook aan het bekvechten met Wout Weghorst, maar vooral het relletje met Van Gaal werd breed uitgemeten door zowel de Argentijnse als de Nederlandse media. De speler van Inter Miami denkt dat Van Gaal 'bewust' had gezegd dat Argentinië met tien man speelde bij balverlies, doelend op de arbeidsethos van de linkspoot. "Ik denk dat Van Gaal dat expres deed, en ook de keeper (Andries Noppert) had verschillende uitspraken gedaan. Ik hou niet van die dingen."

"Ik was niet boos. Maar het stoort me als mensen buiten het veld praten en hun rivaal niet respecteren. Zo was ik nooit. Op het veld kunnen miljoenen dingen gebeuren, maar dat blijft dan daar. Maar geen respect hebben vóór de wedstrijd, dat trek ik niet", besluit Messi.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!