'Twee uur nadat ik de Champions League won, zat ik alweer thuis op de bank'

'Twee uur nadat ik de Champions League won, zat ik alweer thuis op de bank'

15-12-2023 12:43 Laatste update: 19:51
60

Bryan Linssen maakte in de zomer van 2022 de overstap van Feyenoord naar Urawa Red Diamonds. In gesprek met de NOS vertelt de aanvaller over zijn ervaringen in Japan. 

In zijn eerste jaar in Azië heeft de aanvaller het best zwaar gehad, geeft hij toe. "In het begin was mijn leven heel eentonig. Wakker worden, trainen en naar huis. Op de bank liggen, en dan de volgende dag hetzelfde riedeltje."

Linssen licht één groot verschil met Nederland uit. "Niemand scheld of schreeuwt op de training. Als je in Nederland een rotbal geeft, krijg je het te horen." In Japan werkt dat niet zo, geeft hij aan. "Daar wendt iemand hoogstens z'n blik af."

Ook het winnen van de Aziatische Champions League werd op zijn zachtst gezegd anders gevierd dan in Europa gebruikelijk is. Linssen ging ervan uit dat er een groot feest georganiseerd zou worden, maar kwam van een koude kermis thuis. "In de kleedkamer leek het wel alsof er niks gebeurd was. We hebben nog een drankje gedaan, maar dat was het wel. Twee uur nadat ik de Champions League won, zat ik alweer thuis op de bank."