4

Arsenal kan rustig achterover leunen in afwachting van de Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester United. The Gunners waren te sterk voor het Nederlands getinte Brighton en nemen daardoor in ieder geval tijdelijk de koppositie over. Bij West Ham United was Mohammed Kudus de grote ster.

Arsenal - Brighton 2-0
Arsenal speelde midweeks met een B-team gelijk tegen PSV, maar tegen Brighton waren alle sterren weer van de partij. Zij moesten onder meer in toom worden gehouden door Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman. Alle drie de Nederlanders begonnen in de basis, maar Veltman hield al snel een blessure over aan een duel met Gabriel Martinelli.

Zonder de ex-Ajacied haalde Brighton zonder schade de rust in Londen, mede dankzij een sterk keepende Verbruggen. In de tweede helft sloeg de formatie van manager Mikel Arteta echter al snel toe. Gabriel Jesus stond bij de tweede paal klaar om een hoekschop binnen te koppen: 1-0. Verbruggen tastte mis doordat Van Hecke de bal nog toucheerde. In de slotfase maakte Kai Havertz er ook nog 2-0 van. Daardoor komt Arsenal op 39 punten, twee meer dan Liverpool.

Brentford - Aston Villa 1-2
Aston Villa blijft knap in het spoor van de topclubs. De succesvolle ploeg van Unai Emery kwam op slag van rust nog wel op achterstand tegen Brentford door een doelpunt van Keane Lewis-Potter. Na een rode kaart voor Ben Mee in de 71ste minuut kantelde de wedstrijd. Álex Moreno kopte de gelijkmaker binnen en doelman Mark Flekken werd daarna ook nog gepasseerd door Ollie Watkins. The Villans hebben maar één puntje minder dan Arsenal.

West Ham United - Wolverhampton Wanderers 3-0
Mohammed Kudus was de grote ster bij de ruime 3-0 zege van West Ham United op Wolverhampton Wanderers. De ex-Ajacied scoorde twee keer op aangeven van Lucas Paqueta. Een kwartier voor tijd gooide Jarrod Bowen het duel in het slot, nadat Pablo Sarabia een strafschop had gemist voor de bezoekers.