Voormalig Feyenoord-talent Achahbar (29) stopt als prof en tekent bij amateurs

Voormalig Feyenoord-talent Achahbar (29) stopt als prof en tekent bij amateurs

29-12-2023 09:22
34

Anass Achahbar heeft een punt gezet achter zijn profcarrière. De 29-jarige aanvaller, die ooit gold als een groot talent bij Feyenoord, gaat spelen voor RKVV Westlandia, dat uitkomt in de Vierde Divisie. 

Achabar heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de amateurs. 'Westlandia en Anass Achahbar hebben de intentie om na dit seizoen nog meerdere seizoenen met elkaar verder te gaan. Achahbar wil graag zijn ervaringen overbrengen op onze jeugdspelers', schrijft Westlandia.

Daarnaast ambieert Achahbar het trainersvak. 'Wij zijn nog in gesprek om dat een passend gevolg te geven. Het zijnde in de vorm van individuele trainingen of het helpen opzetten van een voetbalschool binnen Westlandia.' 

Achahbar doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Feyenoord, waarvoor hij in 2011 debuteerde in het eerste elftal. Zijn hoogtepunt in Rotterdamse dienst beleefde de linkspoot in 2015, toen hij twee keer prachtig scoorde tijdens de 2-1 zege op PSV. Met Feyenoord won hij in 2016 nog de KNVB Beker. In veertig officiële duels scoorde hij acht keer, maar een vaste waarde werd hij nooit in De Kuip.

Achahbar kwam verder nog uit voor onder meer PEC Zwolle, NEC en FC Dordrecht. De afgelopen seizoenen speelde hij voor het Roemeense Sepsi OSK, waarmee hij twee keer de beker won. In september ging hij aan de slag bij Eolikos, maar dat avontuur in Griekenland blijkt van korte duur.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Westlandia (@rkvvwestlandia)