Neville kritisch op Ten Hag na nieuwe wanvertoning Antony: 'Dat is zorgwekkend'

Neville kritisch op Ten Hag na nieuwe wanvertoning Antony: 'Dat is zorgwekkend'

31-12-2023 07:34 Laatste update: 12:02
70

Gary Neville toonde zich na afloop van het verlies bij Nottingham Forest zeer kritisch op Manchester United, Erik ten Hag en Antony. Ook collega-analist Jamie Redknapp had weinig goede woorden over voor de Braziliaanse aanvaller, die wéér niet wist te overtuigen. 

"Als je hem ziet spelen en kijkt naar wat hij toevoegt aan het team, dat is angstaanjagend", doelt Redknapp in de studio van Sky Sports op de prestatie van Antony, die door Ten Hag al na één helft naar de kant werd gehaald. De vleugelaanvaller speelde tegen Forest zijn 33e premier League duel van 2023. In al die duels was hij goed voor slechts één doelpunt. 

Neville deelt de mening van Redknapp. "Dat is echt de transfer die aan Ten Hag zal blijven plakken. Negentig miljoen pond voor Antony, hij maakt zijn prijskaartje verre van waar", stelt de voormalig rechtsback, die vindt dat meerdere spelers van United te veel hebben gekost. "De 70 miljoen voor Højlund is veel geld, 55 miljoen voor Mount is veel geld, zestig miljoen voor Casemiro met een vijfjarig contract is veel geld", somt hij op. "Er zijn veel deals afgesloten waar je nu met het glas half leeg naar kan kijken."

Neville is van mening dat het scoutingsapparaat hier debet aan is. "De scouts die de hele wereld over reizen om spelers te bekijken, moeten vertrouwd kunnen worden om de juiste spelers te selecteren voor Ten Hag. Daarna gaan ze natuurlijk het gesprek aan en beoordelen ze de speler om tot de juiste conclusie te komen. Wat hier gebeurd lijkt te zijn, is dat het het scoutingsapparaat, wie daar ook in mag zitten, onmogelijk naar Antony heeft kunnen kijken, om hem vervolgens voor 85 miljoen pond te kopen. Het lijkt erop dat Ten Hag hen heeft mogen overrulen. Dat is zorgwekkend."