Van Bommel lyrisch over Ajax-aankoop en Overmars: 'Marc weet wat nodig is'

Van Bommel lyrisch over Ajax-aankoop en Overmars: 'Marc weet wat nodig is'

31-12-2023 08:20 Laatste update: 08:45
139

Mark van Bommel heeft in een uitgebreid interview met Voetbal International zijn grote waardering uitgesproken voor Marc Overmars. De trainer van Royal Antwerp FC, die ook lovend is over Ajax-verdediger Gaston Ávila, geeft aan veel aan Overmars te danken. 

Van Bommel streek in 2022 neer bij Antwerp, waarmee hij in zijn eerste seizoen (op spectaculaire wijze) kampioen van België werd. Even daarvoor vond een ontmoeting plaats met de technisch directeur van The Great Old. "Heb je zin in een voetbalgesprek?", vroeg Marc Overmars. Tuurlijk, schreef ik", vertelt Van Bommel aan VI. "Zeg maar waar. Ik kreeg terug: "18.30 Antwerpen". We spraken en ik had meteen een goed gevoel. Marc en ik hebben samengespeeld en hielden altijd wel contact. Toen ik ’m weer eens tegenkwam, zei ik: Ik zou graag een keer met je willen werken. Daar kwam hij op terug tijdens onze gesprekken."

"Zonder Marc was ik nooit trainer geworden van Antwerp FC", vervolgt Van Bommel, die zich te allen tijde gesteund voelt door de voormalig Ajax-directeur. "Hij heeft zelf gevoetbald en als technisch directeur lang bij Ajax gewerkt. Marc weet wat nodig is om een elftal op te bouwen. Hij wéét dat het tijd kost en ik wist dat ik op hem kon bouwen. Voor een trainer is zulke steun onontbeerlijk, heb ik eerder gemerkt bij PSV en VfL Wolfsburg."

Bij die laatste twee clubs moest hij telkens vroegtijdig vertrekken. Bij Wolfsburg al na enkele maanden. Of Van Bommel nu een andere trainer is? "Niet anders. Wel een betere. Nog scherper op de details. Hoe langer je trainer bent, hoe meer je verbetert in je visie. Je wordt ervaren door te ervaren. Je hebt te maken met andere spelers, andere kwaliteiten die je moet laten samenspelen. Alles is iedere keer weer anders en als trainer evolueer je mee."

Ávila
Een van de spelers die vorig seizoen belangrijk was voor Antwerp en Van Bommel in het kampioensjaar, was Ávila. De Argentijn vertrok afgelopen zomer naar Ajax, waar hij tot dusver niet weet te overtuigen. Ávila zou zelfs al een vertrekwens hebben. Van Bommel genoot er enorm van om met hem samen te werken. "Hij kwam uit Argentinië, moest wennen aan het Europese voetbal door een andere manier van voetballen en trainen. In Argentinië krijg je als verdediger meer tijd dan in Europa. We hebben hem een half jaar in het tweede laten spelen om hem te laten wennen. Hij was daarna als linksback van grote waarde in de strijd om de titel, fantastische jongen om mee te werken." 

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!