'AZ heeft winteraankoop binnen na medische keuring: optie tot koop in contract'

'AZ heeft winteraankoop binnen na medische keuring: optie tot koop in contract'

3 januari - 18:50
30

Gonçalo Esteves is door zijn medische keuring bij AZ gekomen. Dat meldt het goed geïnformeerde fanplatform AZAlerts. De Portugees komt voor minimaal een half jaar over van Sporting Portugal.

Het lijkt enkel nog wachten op de officiële aankondiging van AZ en dan is Esteves definitief speler van de Alkmaarders. De Portugees is gehaald ter vervanging van Yukinari Sugawara. De Japanner doet de komende weken met zijn thuisland mee aan de Asia Cup. Mocht de rechtsback tot de finale komen dat is hij tot 10 februari niet inzetbaar voor de Alkmaarders. AZ verdedigt op dit moment de vierde plek in de Eredivisie en kan na de winterstop direct de derde plek van Twente afpakken in een onderling duel.

AZ gaat Esteves tot minimaal eind dit seizoen huren van Sporting Portugal. De Alkmaarders kunnen de rechtsback definitief overnemen voor twee miljoen euro, maar dit is geen verplichte optie tot koop. Mocht AZ dit wel doen, dan heeft Sporting een fors doorverkooppercentage van dertig procent afgedwongen. In Portugal speelde Esteves slechts één wedstrijd in het eerste en dat was tegen Ajax in de Champions League.