Kudus maakt door vlammende start kans op grote prijs in de Premier League

Kudus maakt door vlammende start kans op grote prijs in de Premier League

4 januari - 14:22
17

De Premier League heeft acht spelers uitgekozen die kans maken op de prijs voor Speler van de Maand. Daarbij zitten voor de maand december drie voormalig spelers uit de Eredivisie. Onder andere Mohammed Kudus maakt kans op de prijs door zijn vlammende opening in Engeland.

Kudus lijkt één van de grootste kanshebbers voor de prijs, samen met Trent Alexander-Arnold van Liverpool. Naast de Ghanees die vorig seizoen nog voor Ajax uitkwam zijn ook Marcos Senesi en Dominic Solanke van Bournemouth genomineerd. Zij kwamen respectievelijk uit voor Feyenoord en Vitesse. The Cherries haalden een geweldige zegereeks die pas tegen Tottenham Hotspur ten onder ging op oudjaarsdag.

Naast Alexander-Arnold, Kudus, Senesi en Solanke zijn ook Heung-Min Son (Tottenham Hotspur), Matheus Cunha (Wolverhampton Wanderers), Cole Palmer (Chelsea) en Michael Olise (Crystal Palace) genomineerd voor de prijs. Laatstgenoemde staat op de radar bij het Manchester United van Erik ten Hag. Topscorers Mohamed Salah en Erling Haaland zijn niet genomineerd.