Guardiola oneens met 'luxeprobleem': 'Waarom kan talent niet samenspelen?'

Guardiola oneens met 'luxeprobleem': 'Waarom kan talent niet samenspelen?'

8 januari - 20:10 Laatste update: 9 januari - 10:19
14

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft met de rentree van Kevin De Bruyne, Jérémy Doku en Erling Haaland weer meerdere topspelers tot zijn beschikking. Hij wordt gevraagd in hoeverre dit voor hem puzzelen wordt, vooral omdat Phil Foden en De Bruyne lijken te moeten gaan strijden om een basisplaats.

Guardiola vertelt dat De Bruyne en Foden prima samen in de basis kunnen spelen bij Manchester City. "In sommige wedstrijden kunnen zij samenspelen en in sommige wedstrijden wordt het een kleine uitdaging om ze beiden op te stellen", stelt Guardiola via de officiële kanalen van Manchester City.

Guardiola deelt dat de hoofdtrainer fan is van De Bruyne en Foden. "Ik ben altijd een groot fan van talent, waarom kan hun talent dan niet samen spelen? Toen ik bij Barcelona zat zeiden mensen altijd dat Xavi en Iniesta niet samen konden", meent Guardiola. "Ik zei dan: Waarom niet? Ze zijn goed, intelligent, slim en normaalgesproken wordt talent gelinkt aan weinig verdedigende kwaliteiten, maar dat is niet waar."

Toch plaatst Guardiola wel een kanttekening de vraag of hij zowel De Bruyne als Foden kan opstellen bij Manchester City. "Voor onze structuur, voor 4-4-2, moeten we toch veranderingen brengen als we fysiek moeten gaan verdedigen", deelt Guardiola.

Guardiola wil dat iedereen fit is bij Manchester City voor de tweede seizoenshelft. The Citizens doen nog op drie fronten mee, de Premier League, de FA Cup en de Champions League. "Ik wil dat iedereen fit is voor de tweede seizoenshelft. Erling, Kevin, John, Jack en Jeremy. Dan hebben we een team dat in alle drie de competities mee kan strijden."