Eredivisie-club hakt knoop door: fans beslissen om niet naar duel met Ajax te gaan

Eredivisie-club hakt knoop door: fans beslissen om niet naar duel met Ajax te gaan

11 januari - 15:47
176

De fans van RKC Waalwijk hebben besloten dat ze niet naar het uitduel met Ajax willen op 21 januari. De club uit Waalwijk heeft uitvoerig gesproken met de supportersvereniging, maar de aanhang wil door eerdere vervelende ervaring niet meer naar de Johan Cruijff ArenA afreizen.

'Na uitvoerig overleg met zowel de stewardorganisatie als de supportersvereniging is gebleken dat er onder, zowel stewards als een grote groep supporters, geen draagvlak is om op zondag 21 januari aanstaande af te reizen naar Amsterdam. Dit vanwege vervelende ervaringen in voorgaande seizoenen. De club heeft besloten dit standpunt te respecteren en zal daarom geen kaarten afnemen voor de betreffende wedstrijd', luidt het statement van RKC.

De club maakt niet bekend over welke eerdere vervelende ervaringen wordt gesproken in het statement. Op zondag 21 januari vindt het thuisduel van Ajax met RKC plaats. De heenwedstrijd in Waalwijk was er een om niet snel te vergeten door de verschrikkelijke blessure van Etienne Vaessen. De doelman kwam in botsing met Brian Brobbey en raakte buiten bewustzijn, waardoor het duel later uitgespeeld moest worden. De eindstand: 2-3.