'Becker kan zijn koffers pakken: droomtransfer naar Spanje is bijna een feit'

'Becker kan zijn koffers pakken: droomtransfer naar Spanje is bijna een feit'

16 januari - 11:32
22

Sheraldo Becker heeft zijn droomtransfer bijna te pakken. Volgens Spaanse en Duitse media is de aanvaller van Union Berlin hard op weg naar Real Sociedad.

Na dagenlange onderhandelingen tussen Real Sociedad, Union Berlin en het management Becker is een akkoord in zicht, klinkt het. De in Amsterdam geboren international van Suriname verhuist voor een 'kleine transfersom' naar Spanje. Dat heeft alles te maken met zijn contract in Berlijn, dat aan het einde van het seizoen afloopt.

Becker (28) speelde vier seizoenen voor Union Berlin, na eerdere periodes bij Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag. Vorig jaar had hij een groot aandeel in de historische Champions League-kwalificatie van de Duitsers. Op dit moment strijd Union, de nummer vijftien van de Bundesliga, tegen degradatie. Ook Becker heeft het moeilijker.

Aanvankelijk leek het erop dat Becker op weg was naar Villarreal, maar Real Sociedad wil in tegenstelling tot de competitiegenoot wél voldoen aan de vraagprijs. De snelle aanvaller maakt per direct de overstap. Sociedad was naarstig op zoek naar extra opties in de voorhoede door het vertrek van Mohamed-Ali Cho naar OGC Nice vorige week.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!