Sierhuis is Almere te machtig: Fortuna naar kwartfinale KNVB Beker

17 januari - 21:55
19

Fortuna Sittard heeft zich ten koste van Almere City FC geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De Limburgers waren in Flevoland met 1-2 te sterk voor de thuisploeg. Kaj Sierhuis was de gevierde man.

Fortuna en Almere zijn de nummers elf en twaalf van de Eredivisie. Beide teams hebben bovendien evenveel punten. Toch nam de ploeg van Danny Buijs meteen het initiatief. Dat leverde in de openingsfase nog geen kansen op, maar na 25 minuten brak Sierhuis de ban. De spits wist na een hoekschop binnen te tikken. Kort voor rust maakte hij er ook 0-2 van door opnieuw toe te slaan na een corner.

De avond van Sierhuis leek nog mooier te worden, maar een schitterende volley werd afgekeurd. De spits kreeg daarmee geen hattrick op zijn naam. Toch werd hij de matchwinner. Almere-coach Alex Pastoor probeerde het tij nog wel te keren met drie wissels meteen na rust. De aansluitingstreffer van Kornelius Hansen in de slotfase kwam evenwel te laat om de spanning terug te brengen.

Mogelijk kan Almere al snel revanche nemen. Fortuna komt zaterdag namelijk alweer op bezoek, maar dan in de competitie.