Virusuitbraak gooit roet in het eten: tweede KKD-duel uitgesteld

Virusuitbraak gooit roet in het eten: tweede KKD-duel uitgesteld

18 januari - 17:54 Laatste update: 18:08
63

Naast het duel tussen VVV-Venlo en ADO Den Haag kan ook het treffen tussen FC Groningen en FC Emmen geen doorgang vinden. De Groningers hebben bij de KNVB een verzoek ingediend om de wedstrijd uit te stellen, wegens een virusuitbraak waardoor menig speler niet inzetbaar is. De KNVB heeft besloten het verzoek te honoreren, zo meldt de bond.

'Na overleg met medici vindt het competitiebestuur betaald voetbal het medisch niet verantwoord om de wedstrijd FC Emmen – FC Groningen te laten spelen', zo meldt de KNVB. 'Het competitiebestuur erkent dat het voor zeer veel partijen erg vervelend is, in de eerste plaats voor FC Emmen, maar het acute van de situatie, de aard en omvang van de klachten en de besmettings- en gezondheidsrisico’s maken het een situatie die dermate buiten de invloedsfeer van FC Groningen ligt, dat besloten is om de wedstrijd uit te stellen.'

Naast spelers (op donderdag werd er getraind met negen man) zijn ook meerdere staf- en personeelsleden besmet door het virus dat heerst bij de Groningers, en om die reden drong de club aan op uitstel. Over een nieuwe speeldatum moeten de clubs en de KNVB zich nog buigen. FC Groningen meldt dat de kaarten die verkocht waren wel geldig blijven voor de datum dat het wordt ingehaald, maar dat supporters die onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, hun geld terug kunnen krijgen.