'In zomer gebeld met Steijn bij Ajax, maar richt mijn pijlen nu op het buitenland'

'In zomer gebeld met Steijn bij Ajax, maar richt mijn pijlen nu op het buitenland'

19 januari - 12:45
22

Sepp van den Berg stond afgelopen zomer in de belangstelling van Ajax. Dat bevestigde de verdediger in gesprek met ESPN. Een overstap naar de Amsterdammers is voor de verdediger van FSV Mainz 05 echter geen optie meer. Hij wil naam maken in het buitenland.

"Ik heb in de zomer inderdaad gebeld met Steijn", vertelt Van den Berg over de flirt met Ajax afgelopen zomer. "Het was niet heel concreet, maar er was wel interesse. Ajax blijft een mega grote club, maar ik heb mijn pijlen meer gericht op het buitenland." Afgelopen zomer viel de naam van Van den Berg bij Ajax, maar die interesse werd al snel de kop in gedrukt. Dezelfde dag dat de interesse naar buiten kwam, vertrok de Nederlander tijdelijk van Liverpool naar Mainz.

Van den Berg heeft zijn doelen dus elders liggen. De Nederlander heeft twee specifieke competities waar hij hoge ogen wil gaan gooien. "Zeker Engeland of Duitsland. Als ik nu naar buiten kijk, wil ik misschien ook wel naar Italië of Spanje. Ik ben al van jongs af aan in het buitenland actief en zeg nooit nooit, maar ik richt me op het buitenland deze zomer." Van den Berg speelde tot nu toe negentien officiële duels in dienst van de Duitsers.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!