Sneer naar Heerenveen: 'Lieten mij makkelijk gaan, ze moeten beter nadenken'

Sneer naar Heerenveen: 'Lieten mij makkelijk gaan, ze moeten beter nadenken'

20 januari - 07:23
65

Uitgerekend Couhaib Driouech legde sc Heerenveen op de pijnbank. De 21-jarige aanvaller van Excelsior deelt na afloop een steek onder water uit aan de Friezen, die hem in 2021 naar Kralingen lieten gaan.

Driouech is bij Excelsior uitgegroeid tot de smaakmaker. Dit seizoen scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists in zestien Eredivisie-duels. Vrijdagavond opende hij de score tegen sc Heerenveen, nadat hij in september ook al scoorde tegen zijn voormalige werkgever. Ook toen wonnen de Rotterdammers met 3-0.

"Heerenveen heeft mij te makkelijk laten gaan", concludeert Driouech voor de camera van ESPN. "Dat heb ik vorige keer ook al bewezen. Ik denk dat ik ze twee keer pijn doe, ze moeten maar beter nadenken." De buitenspeler wordt inmiddels in verband gebracht met een volgende stap. Hij weet niet of hij bij Excelsior blijft. "Ik weet het niet. Ik voel me goed hier. Zolang ik hier ben zal ik alles geven."

Bij de ploeg van Marinus Dijkhuizen zorgt de zege op Heerenveen voor opluchting na een reeks van tien competitieduels zonder overwinning. "We krijgen elke wedstrijd wel kansen, gelukkig gingen ze er nu in", aldus Driouech. "We laten vaak goed voetbal zien, alleen ontbreekt het aan de voorsprong vasthouden."

Excelsior klom ten koste van Heerenveen naar de negende plaats. Beide teams hebben twintig punten.