'Braaf verlaat Hellas tijdelijk en keert na zes jaar terug in Nederland'

'Braaf verlaat Hellas tijdelijk en keert na zes jaar terug in Nederland'

23 januari - 10:30
32

Jayden Braaf gaat terugkeren in Nederland. Fortuna Sittard neemt de 21-jarige aanvaller op huurbasis over van Hellas Verona, meldt Voetbal International.

Braaf speelt inmiddels een jaar, waarvan het eerste halfjaar op huurbasis, bij Hellas. Een gelukkig huwelijk is het nog niet en dat komt voornamelijk door de zware knieblessure die de voormalig jeugdinternational opliep. Braaf heeft de eerste seizoenshelft gerevalideerd en Hellas wil dat de multi-inzetbare aanvaller elders speelminuten gaat opdoen. Dat gaat gebeuren bij Fortuna.

De Limburgers doen voor de tweede keer deze winter zaken met de Italiaanse club. Tijjani Noslin bewandelt de omgekeerde weg en tekent een contract bij Hellas, dat het vertrouwen in Braaf nog niet opgeeft. Fortuna bedingt geen optie tot koop, wat betekent dat Braaf na dit seizoen terugkeert in Italië.

In de jeugd speelde Braaf bij Ajax en PSV, waarna hij in 2018 naar Manchester City trok. In Engeland wist hij niet door te breken. Borussia Dortmund trok hem aan, maar ook daar slaagde hij er niet in het eerste elftal te halen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!